Wat is ghostwriting?

Ontdek Ghostwriting in Nederland: Een Opkomende Trend

17/7/2024

Ghostwriting. Een relatief onbekend begrip in Nederland.

Terwijl ghostwriting in landen als de Verenigde Staten en Engeland al wijd en breed toegepast wordt. Toch begint ghostwriting ook hier de wegen te kennen. Of beter gezegd: wij beginnen de wegen naar ghostwriting te kennen.

Maar wat is ghostwriting nu eigenlijk en waarom is dit een opkomende trend?

Lees verder!

Ghostwriting

Het schrijven in naam van een ander! Simpel uitgelegd.

Ghostwriting kan bijvoorbeeld het schrijven zijn van stukken tekst voor een andere ondernemer op LinkedIn. Dit kun je ook lezen in onze FAQ: “Wat is ghostwriting?”, maar er zijn vast ook andere vragen die jou op weg helpen in de wondere wereld van ghostwriting.

Is ghostwriting hetzelfde als copywriting?

Ghostwriting is bijna hetzelfde als copywriting. Maar dan net een beetje anders.

Een copywriter schrijft teksten voor bijvoorbeeld advertenties. Een ghostwriter schrijft echt uit naam van iemand anders, zonder hier zelf de credits voor te krijgen. Je bent dus daadwerkelijk een ghost. Maar dan een ghost die echt werk voor jou verricht.

Waarom zou je een ghostwriter inhuren?

Nou, stel je bent een ondernemer. En je wilt graag aanwezig zijn en groeien op LinkedIn. Maar: je hebt geen tijd, je weet niet hoe of het valt erg ver buiten jouw expertise of energieveld.

Dan is ghostwriting de uitkomst! Want dan kun je het schrijven van jouw persoonlijke LinkedIn posts mooi uitbesteden. Aan experts die dagelijks voor meerdere LinkedIn’ers schrijven en posten.

LinkedIn ghostwriting

Ghostwriting wordt vaak gebruikt voor LinkedIn. Een populair platform voor ondernemers. Voor alle zakelijke behoeften: netwerken, recruiten, marketing, sales… Ook wij zijn daar natuurlijk aanwezig. Sterker nog, als fanatieke ghostwriters laten wij op LinkedIn veel ondernemers en bedrijven groeien door rake teksten te schrijven en onze kennis van het platform te benutten in de posts.

Wil je weten waarom LinkedIn een effectief platform is voor ondernemers? Lees hier verder waarom je moet gaan posten op LinkedIn.

Andere berichten