Dit is hoe je een LinkedIn training gratis kan volgen

Dit is hoe je een LinkedIn training gratis kan volgen

2/10/2024

Wil je meer leren over LinkedIn zonder daarvoor meteen te betalen? Goed nieuws! Er is volop gratis kennis beschikbaar om je vaardigheden op LinkedIn te verbeteren. LinkedIn zelf is namelijk een platform vol experts die regelmatig waardevolle tips en inzichten delen. En wij kunnen het weten. Dagelijks scrollen wij uren door de LinkedIn-feed, op zoek naar de nieuwste tips en inzichten. Van LinkedIn-fanaten over de hele wereld. Door deze professionals te volgen, kan je veel leren zonder een cent uit te geven.

In dit artikel laten we je zien hoe je gratis LinkedIn training kunt krijgen door de juiste experts te volgen, en geven we je tips over wat je precies kunt leren van deze professionals.

Waarom LinkedIn-experts volgen?

LinkedIn is dé plek waar professionals uit allerlei vakgebieden hun kennis delen. Veel LinkedIn-experts plaatsen regelmatig updates, artikelen en video's waarin ze gratis waardevolle informatie en advies geven over onderwerpen zoals social selling, netwerkstrategieën, contentmarketing en meer.

Door deze experts te volgen, krijg je toegang tot:

  • Up-to-date informatie: LinkedIn-experts delen de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van zakelijk netwerken en marketing.
  • Gratis tips en tricks: Veel experts bieden praktische tips die je meteen kunt toepassen op je eigen LinkedIn-profiel en strategie.
  • Inspiratie voor je contentstrategie: Door te zien hoe experts communiceren op LinkedIn, krijg je ideeën voor hoe jij je eigen berichten kunt vormgeven.

Het beste van alles? Dit kost je helemaal niets. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste mensen volgen.

Welke experts moet je volgen?

De keuze aan LinkedIn-experts is groot, maar het is belangrijk om de juiste personen te vinden die relevante en waardevolle kennis delen. Hieronder staan enkele typen experts die je kunt volgen voor een gratis LinkedIn training.

1. LinkedIn-specialisten

Deze experts hebben hun focus volledig op LinkedIn en delen dagelijks waardevolle inzichten over het platform zelf. Denk aan tips voor het optimaliseren van je profiel, manieren om je netwerk te laten groeien, of uitleg over de kracht van het algoritme. Vaak geven ze voorbeelden uit de praktijk en leggen ze duidelijk uit hoe je bepaalde tools binnen LinkedIn het beste kunt gebruiken.

In onze ogen is de Nederlandse king of Linkedn: Richard van der Blom

2. Specialisten in social selling

Social selling is een van de meest effectieve manieren om LinkedIn te gebruiken voor het genereren van leads en het opbouwen van relaties. Social selling-experts richten zich op het verkopen zonder te verkopen, oftewel het creëren van waardevolle relaties die op de lange termijn tot verkoopkansen leiden. Ze delen strategieën over hoe je jouw netwerk benut, waardevolle content deelt en vertrouwen opbouwt bij potentiële klanten.

Door deze specialisten te volgen, leer je hoe je LinkedIn kunt inzetten om op een natuurlijke manier nieuwe zakelijke kansen te creëren zonder te pushen. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van relaties via waardevolle interacties, het delen van relevante informatie met jouw netwerk, en hoe je een vertrouwensband creëert met je prospects.

In dit geval zijn wij fan van de posts van Thijs Schiebroek en Claudio Fray.

3. LinkedIn-contentmarketeers

Een goed LinkedIn-profiel alleen is niet genoeg; je hebt ook sterke content nodig om op te vallen. LinkedIn-contentmarketeers laten je zien hoe je berichten schrijft die opvallen in de tijdlijn, hoe je storytelling inzet en hoe je een contentstrategie opbouwt. Door deze creators te volgen, krijg je gratis tips voor het creëren van waardevolle en relevante content op LinkedIn.

4. LinkedIn-salesexperts

LinkedIn-salesexperts zijn ijzersterk op het gebied van moderne verkoopstrategieën, en LinkedIn is een van hun favoriete tools. Zij laten je zien hoe je LinkedIn kunt inzetten om nieuwe klanten te vinden, gesprekken op gang te brengen en je verkoopdoelen te behalen. Ze delen technieken voor het effectief benaderen van prospects via LinkedIn, het gebruik van LinkedIn’s Sales Navigator, en hoe je van een connectie een klant maakt.

Salesexpertsgeven vaak praktische tips over hoe je een authentieke en persoonlijke aanpak kunt hanteren. Hierdoor leer je om waardevolle relaties op te bouwen zonder over te komen als een ‘harde verkoper’. Ze geven je inzicht in hoe je LinkedIn als verlengstuk van je salesproces kunt inzetten om succesvol te zijn.

Wil je hier meer over lezen? Neem eens een kijkje op het profiel van Bas van der Putten..

Wat kan je leren van LinkedIn-experts?

Het volgen van LinkedIn-experts kan je enorm veel opleveren, vooral als je je eigen LinkedIn-strategie wilt verbeteren. Hier zijn een paar dingen die je gratis kunt leren door de juiste experts te volgen:

  • Hoe je je LinkedIn-profiel optimaliseert: experts laten zien welke onderdelen van je profiel belangrijk zijn om op te vallen, van een sterke profielfoto tot een pakkende samenvatting.
  • Hoe je meer zichtbaarheid krijgt: leer hoe je je bereik vergroot door de juiste content te plaatsen en actief te zijn op het platform.
  • Hoe je effectief netwerkt: ontdek de beste manieren om nieuwe connecties te maken en relaties op te bouwen die waardevol zijn voor jouw carrière of bedrijf.
  • Hoe je LinkedIn gebruikt voor social selling: social selling-specialisten delen strategieën over hoe je relaties opbouwt en deze omzet in zakelijke kansen zonder directe verkooptechnieken.
  • Hoe je content creëert die mensen aanspreekt: contentmarketing-experts geven je de tools om berichten te schrijven die engagement genereren en die mensen aanzetten tot actie.

Begin vandaag met je gratis LinkedIn training

Het mooie van LinkedIn is dat je direct kunt beginnen met leren, zonder dat je hoeft te wachten op een cursus of training. Ga vandaag nog op zoek naar relevante experts in jouw vakgebied, volg hun updates en leer van hun inzichten. Je zult al snel merken dat je vaardigheden op LinkedIn verbeteren, en dat je meer uit het platform haalt.

Door actief te leren van de content die experts delen, investeer je in je eigen groei op LinkedIn, zonder dat je daar geld voor hoeft uit te geven. Dus waar wacht je nog op? Begin je gratis LinkedIn training door vandaag nog de juiste mensen te volgen!

Wil je direct toegang tot al deze kennis, inzichten en best practices?

Wij maakten een gloednieuwe LinkedIn e-learning onder de naam: 'Organisch groeien op LinkedIn: LinkedIn training voor bedrijven en ondernemers'. In deze e-learning vind je maar liefst 10 modules op het gebied van organische marketing via LinkedIn.

Met insights en learnings van onze agency waarmee wij 5.000+ LinkedIn-posts schreven voor 100+ profielen uit 20 verschillende branches. Ook geven wij praktische templates weg die jij kunt toepassen om na deze cursus direct zelf mee aan de slag te gaan. En dat is niet het enige, je krijgt ook nog een certificaat als bewijs van voltooiing. No time to waste, time to get started!

Andere berichten